Korcula

Ishulli i Korcules me siperfaqe 279 km² dhe me nje popullsi prej 16.000 banoresh eshte pjese e argjipelagut te Dalmacise qendrore. Njihet si ishulli i dyte me i madhe per nga numri i popullsi dhe i gjashti per nga madhesia ne vijen bregdetare te Kroacise. Ndahet nga pjesa kontinentale me nje distance prej 900 m nga ngushtica e gadishullit te Peljesacit. Ndervite eshte konsideruar si nje qender e rendesishme turistike , kulturore dhe destinacion i rendesishem edhe per kominukimin ndermjet ishujve te tjere te bregdetit Dalamt.

Qendrat kryesore te Korcules jane: Korcula , Vela Luka & Blato