Opatija

Opatija e vendosur 13 km ne veri - perendim te Rijekes , ne gjirin e mrekullueshem te Kvarnerit ,  ne kembe te malit te Uckes me nje popullsi prej 12.000 banoresh eshte nje nga destinacionet dimerore dhe verore me luksoze te Kroacise. Ne nje vije bregdetare prej 12 km nga Opatija ne Lovran mund te gjesh struktura perfekte per pushimet Tauja.

Opatija eshte nje nder qendrat me te vjetra dhe luksoze te turizmit ne Kroaci me fillime nga viti 1883. Familja e Habsburgve ne fillim e me tej Familja Savojes e perdoren Opatine si nje nga destacionet kryesore turistike te aristokracise se kohes. Me nje numer te madhe baresh , restorantesh , ambjentesh argetimi , hotelesh nga me modernet e kombinuar me nje klime te bute e te fresket ne vere , me pejsazhe piktoreske , sherbime cilesore , padyshim qe Opatija eshte destinacion per mos tu humbur , vertet nje eksperience unike per mos tu humbur.