Halkidiki

Halkidikia¬†eshte destinacioni me i famshem ne Greqine Veriore. Eshte nje gadishull i cili permban ne te 3 nen gadishuj te tjere , qe ndryshe njihen me emrin ” 3 kembet e Hakidikise “. Kemba e pare eshte Kasandra , e cila njihet per resortet e shumta hoteliere dhe per plazhet e organizuara mjaft bukur. Kemba e dyte eshte Sithonia , e cila karakterizohet perseri nga resortet turistike , por e vecanta qendron qe eshte me e qete dhe private si zone. Kemba e trete eshte ajo qe quhet Mali Athos , ku ne te cilen ndodhet nje manastir i kohes Bizantine. I gjithe gadishulli i Halkidikis karakterizohet nga plazhe me nje pamje dhe det vertet mbreslenes , ku dhe facilitetet jane te shumta duke potesuar kerkesat per cdo lloje turisti.