GREQIA

Greqia e cila njihet zyrtarisht me emrin Republika Helenike, shtrihet ne Europen Jugore dhe ka nje siperfaqe prej 131.940 km2. Greqia kufizohet me Shqiperine, Maqedonin, Bullgarin dhe Turqine.
Forma gjeografike eshte disi e vacante pasi merr fromen e nje gadishulli te cregullt ne Mesdhe dhe gjithashtu ka dy projeksione te tjera gadishullore qe jane Kalkidikija dhe Pelopenze.
Greqia eshte shteti me vijen bregdetare me te gjate ne Europe dhe eshte mjaft e mirenjohur per numrin e madhe te ishujve te saj te cilet lagen nga deti Egje, deti Meshdheut si dhe nga ai I Jonit. Greqia prej shume kohesh eshte renditur nder destinacionet me te vizituara turistike dhe kjo jo vetem pershkak te pozites gjeografike e llojshmerise klimatike.
Nje nder faktoret qe e ben kete destinacion kaq atraktive dhe te dashur per turistet nga e gjithe bota eshte pasuria e saj e lashte historike e cila percillet sot nepermjet muzeve te shumte qe jane te vizitushem. Kjo pasuri e madhe kulturore dhe bukurish natyrore, bejn te mundur qe Greqia te vizitohet gjate gjith vitit, dhe gjithmone te duket sikur nuk pare mjaftushem nga ky vend dhe te ben qe te rikthehesh per ta rivizituar ne menyre qe te eksploroshe akoma me shume prej saj