MALI I ZI

Mali i Zi eshte nje shtet I vogel mesdhetare I cili ndodhet ne jug- perendim te ballkanit. Mali i Zi kufizohet nga Kroacia, Bosnja dhe Hercegovina, Serbia Shqiperia dhe deti Adriatik.
Siperfaqja e Malit te Zi nga dy ekstremet gjeografike Veri – Jug eshte vetem 190 km. Ndonese me nje siperfaqe te vogel, shumellojshmeria klimatike ndermjet Jugut te karakterizuar nga nje klime tipike Mesdhetare dhe Veriut me nje klime te ftohte e te ashper malore, e bejn kete vend te duket sikur mbart brend vetes pjese te ndryshme te botes.
Per shkak te pozicionit gjeografike dhe llojshmerise klimatike, Mali I Zi quhet ndryshe dhe si toka e 6 Kontinenteve. Nje gje e shte e sigurt qe mundesia per tu merzitur ne Mal te Zi eshte shume e vogel, duke qen se mengjesin mund ta fillosh duke u lare ne detin e mrekusllushem te Mesdheut , dhe me pas , pasditen mund ta kalosh duke ber ski ne mal.