KROACIA


Kroacia eshte nje shtet qe shtrihet ne Adriatik. Kufizohet ne perendim me Sllovenine, ne veri me Hungarin dhe ne lindje Serbine, Malin e Zi, Bosnjen dhe Hercegovinen.
Ndersa deti Adriatik e ndan Kroacine me shtetin fqinj Italine. Pozicioni mjaft I mire gjeografike si dhe infrastruktura e mire rrugore, bejne te mundur qe destinacionet me te bukura te Kroacise, qe kryesisht jane te vendosura ne vijen bregdetare te saj dhe karakterizohen nga ujrat te kristalte blu te detit Adriatik, te jene lehtesisht te vizitushme. Nje tjeter vecori per Kroacine eshte se per shume Europiane eshte deti me I afert I ngrohte qe pervec bukurive te ndryshme te natyres, perfshin edhe nje numer te madhe prej 1185 ishujsh. Mbi te gjitha Kroacia eshte nje destinacion perfekt per ato qe kerkojne detin blu dhe standarte te larta sherbimi.