SLLOVENIA

Sllovenia shtihet ne zemer te Europes. Ky shtet I vogel I gjelberte tij ka nje siperfaqe prej 20,273 km2. Sllovenia eshte I vetmi shtet n Europe I cili kombinon shumellojshemri relieves, te cilet me ndryshimet e shpeshta kthehen ne je surprise te vertet. Sllovenia te jep mundesine qe ne nje ane te admirosh detin dhe ne tjetren malin.
Duke qene nje vend qe ka nje ndjeshmeri te madhe ndaj mjedisit dhe natyres, eshte e mundur qe ende te besh shetitje te gjata neper pyje e zona te tjera te cilat jane ende te pa prekura nga dora jeriut.
Gjithashtu Sllovenia ofron nje numer te konsiderueshem sitesh te vizitueshme qe jane mjaft interesante nga ana e formimit natyrore qe i karakterizon.