Makarska

Makarska eshte e pozicionuar ne qender te Rivieres Makarska ne Dalmacine Qendrore. Padyshim eshte qendra me e rendesishme politike , administrative , ekonomike dhe kulturore e rivieres Makarska. E vendosur ne kembet e malit Biokovo ( 1762 m) mbi nivelin e detit , natyres piktoreske , klimes se bute Mesdhetare dhe plazheve me rere. ajo konsiderohet si nje nga qendrat me te rendesishme turistike ne bregdetin Kroat. Pozicioni gjeografike ne qender te Dalmacise , ben te mundur qe Makarska te kete lidhje te mira me ishujt kryesore te Dalmacise qe ndodhen prane qendrave kryesore turistike , gje qe e ben Makarsken nje destinacion teper interesant per turiste nga vende te ndryshme te botes.

Ne Makarska ka nje numer te madhe strukturash hoteliere , restorantesh moderne si dhe aktivitete te shumta kulturore qe zhvillohen gjate gjithe sezonit turistik. Porti i Makarskes , pershkak te faciliteteve shume te mira , merre nje rendesi te vecante gjate sezonit te veres , per shkak te numrit te madh te trageteve dhe anijeve turistike qe e vizitojne qytetin.