Ishujt e Greqise

Greqia ka 6000 ishuj ne total, te shperndare ne detin Egje dhe Jon. Nga keto ishuj vetem 227 prej tyre jane te banuar.
Ishujt e Greqise perbejne 7500 km te siperfaqes se Greqise, ndersa ne total zona e ishujve arrin ne 16.000 km.
Keto ishuj kategorizohen ne 2 nen ndarje kryesore: Ishujt e medhenj dhe ishujt e vegjel te Greqise. Ishujt e Greqise jane edhe atraksioni i saj kryesore turistike dhe me i mirenjohur ne mbare boten. Disa nga ishujt me te famshem te Greqise, per shkak te bukurive te tyre natyrore si dhe facilititeteve turistike te shumta jane: Mykonos, Rhodos, Qipro, Zakinthos, Kreta, etj.

Me poshte mund te gjeni disa nga hotelet e rekomanduara nga ne