Korfuzi

Shume histori jane treguar per ishullin e Kortfuzit , qe nga koha e Odises. Korfuzi i diteve te sotme ende karakterizohet per mikepritjen e tij dhe sot eshte nje vend i vertet kosmopolitan ne te gjitha kuptimet. Ky ishull ka qene gjithmone qendra e vemendjes per shume njerez , kjo per shkak te bukurise dhe pozicionit te tij strategjik ne Mesdhe. Per keto arsye Korfuzi ka zhvilluar shume industrine e tij te turizmit duke e kthyer ate ne ne nje destinacionshume te rendesishem e te kerkuar nga pushues nga e gjithe bota.